Stran o Runah


Prerokovanja
Položaj: index.html / pre_uvod.html /

Prerokovanje z Runami

Prerokovanje je v zadnjem času, ko ljudem pri odločitvah ne zadostuje več zgolj lastna pamet, vse bolj popularno. Poleg najrazličnejših horoskopov, ki jih vsi radi prebiramo, poskušamo o svoji prihodnosti izvedeti temveč tudi z raznimi drugimi, bolj ezoteričnim tehnikami. Ena izmed njih je tudi prerokovanje z Runami.

Za samo prerokovanje boste potrebovali set Run ter znanje o idejah, ki se skrivajo v ozadju teh simbolov. Set lahko kupite v trgovinah z ezoteričnim pripomočki (izredno lepega imajo v trgovinici blizu glavnega vodnjaka v Kranju, lahko pa se zadovoljite tudi z setom kart, ki pa jih lahko kupite v knjigarni na Čopovi v Ljubljani), tisti, ki pa premorete ustvarjalno žilico, pa si jih lahko tudi sami naredite iz kamenčkov ali kosov lesa. Glede na vrsto in kompleksnost vprašanja si izberite tudi tehniko prerokovanja. Več o posameznih tehnikah si lahko preberete iz menijev nad temle besedilom.

Dovolil pa bi si še besedico ali dve o samem smislu prerokovanja. Ne, ne bom se ubadal z znanimi "logičnimi ugotovitvami" v stilu:

  • V kolikor lahko prihodnosti prerokujemo potem je vnaprej določena in nanjo ne moremo vplivati.
  • V kolikor pa prihodnost ni vnaprej določena in torej nanjo lahko z lastnimi dejanji vplivamo pa je ne moremo prerokovati.

Bolj bi se rad posvetil temu, ali si človek resnično želi vedeti vse, kar leži pred njim. Če bi točno vedeli, kaj se nam bo zgodilo v prihodnosti bi namreč iz življenja vzeli ves njegov čar. Se še spomnite tistih čudovitih trenutkov, ko ste ugibali kakšna bo vaša prihodnost s partnerjem, ko ste ga šele dobro spoznali. Čar prvega zmenka bi zbledel, če bi vedeli vse, kar veste o partnerju sedaj. Včasih se je boljše pustiti presenetiti.

Tudi Odhinn je bil radoveden bog, želel je vedeti vse, kar se mu bo dogodilo. Poskušal je vse, izvedel praktično vse podrobnosti o svoji prihodnosti in uničenju, ki mu je pretilo, in v želji, da bi ga preprečil, ga je v resnici sprožil.

Prerokovanje iz Run zato rajši kot spraševanje po dogodkih jemljite kot pomoč v sedanjosti; kot sredstvo, ki razprši meglo v določeni situaciji ali kot nasvet prijatelja, ko sami tavamo v temi. Rune nam nudijo nov, drugačen in raznolik pogled na samo situacijo, na dan problem.

Še nekaj primerov različnih tehnik prerokovanja:

Izkoristimo potencial, ki ga Rune nosijo v sebi! Hkrati pa se do njih vedimo spoštljivo in jim bodimo hvaležni za pomoč, ki nam jo nudijo. Nauke, ki jih one že poznajo, se moramo mi še naučiti.

julij, 2005